Online muziekles, hoe gaat dat.

Door weer en wind naar piano les
Dit wil je toch niet!

Online muziekles

Tijdens online muziekles ben je in de vertrouwde omgeving van je eigen huis. Je leert, net als in real, één op één, face to face, gitaar of piano spelen, maar dan online achter je laptop. Je bespaart je reiskosten en reistijd.Je hoeft niet door weer en wind, of erger, om naar je docent te gaan..

En dan naar pianoles.

Thuis of op vakantie

Dan wil je toch liever dit. Lekker thuis achter je laptop of computer, je veilige omgeving, lekker warm en droog. Je kunt gewoon doorgaan met lessen als je op vakantie bent, lekker in de natuur of aan het strand zit. Althans, gitaarles. 

Op vakantie waar je ook bent.

Les in het buitenland

Of wanneer je helemaal niet in Nederland, maar  in het buitenland bent of woont. Online gitaarles is dus ideaal voor Nederlanders die in het buitenland. De tarieven zijn laag en waar mogelijk kunnen lestijden  flexibel zijn!

Online piano of gitaarles in het buitenland
Online muziekles in het buitenland, bv in NY

Lesmateriaal en boeken.

Alles wat je nodig hebt voor je piano of gitaarlessen krijg je toegestuurd. Gratis. Alleen even uitprinten. We werken o.a. uit boeken zoals Piano Course Lessons van Michael Aaron, A modern approach to the guitar van Guido Topper, Gitaarstarter van Cees Hartog. Daarnaast nog veel leuke maar makkelijke tokkels.

Michael Aaron books used by Michiel Paulus
Piano Methode Michael Aaron en Techniek boek.

Piano methode en techniekboek

Michael Aaron’s Piano Course is de methode die we gaan gebruiken. Na de eerste les, waarin  we de eerste  beginselen  leren, volgen de leuke stukjes om te spelen. Alle nummers uit het eerste en tweede boekje worden ondersteund met video’s die ik je na iedere les toestuur.  We al heel snel werken uit het techniek boek van Hanon,

Compositions and Arrangements next to the method and technique
Composities en arrangementen van Michiel Paulus

Repertoire opbouwen

Halverwege het eerste boek van Aaron gaan we de eenvoudige stukjes uit Reflections spelen. Dit zijn vaak klassieke werkjes in een simplele zetting. Daarnaast ook popsongs zoals Can you feel the Love Tonight en ook Balade pour Adeline. Alle boeken zijn gratis. Je kunt  Chopinesque’s, Sonatesqua’s en Reflections beluisteren op “Piano Compositions” 

Guido Topper and Cees Hartog guitar methods
Twee gitaar methodes die gebruikt worden

De gitaar methodes

Voor de jongste leerlingen gebruik ik Gitaar Starter. Hier in staan veel herkenbare liedjes. Voor de leerlingen vanaf 12/13 jaar is er A Modern Approach to the Guitar. Voor de techniek opbouw gebruik ik leuke akkoorden schema’s die al snel als een echte song klinken.al snel spelen we met de eenvoudigste nummers uit The Classical Guitar Collection 

All Sculpture albums for guitar sole
Reflections en Sculptures, Michiel Paulus

Reflections en Albums 1 t/m 9 van Sculptures

Afhankelijk van je niveau gaan we ook stuljes spelen uit Reflections en de serie Sculptures. In Reflections staan een aantal grade 1 stukjes. Sculptures bevat veel stukjes van simpel tot vergevorderd. Uiteraard ontvangen de boekjes gratis. Al deze composities kun je beluisteren op de pagina “Composities”

Guitar compositionsof Michiel Paulus
Composities voor gitaar van Michiel Paulus

Fantastic Animals, Prince, Two Duets

Fantastic Animals en Prince, Lambs & More zijn twee meer recente Albums van Michiel Paulus. Ze bevatten nummers voor beginners en ook half gevorderden. Opnames van de songs in deze boekjes en de Twee Duetts kun je beluisteren op de pagina “Composities pagina 2”

Guitar compositions from Michiel Paulus
Composities van Michiel Paulus

Kerstliedjes, Eigth Etudes en Elements

Tenslotte zijn er een album met 5 arrangementen van Kerstliedjes, een boekje met 8 etudes (van makkelijk tot half gevorderd) en het alum Elements. Het laatste boekjes is voor gevorderden tot vergevorderden. Uiteraard kan je deze composties ook beluisteren op deze website op “Composities pagina 2