50 plussers

Aangezien ik zelf al 60 plusser ben geworden denk ik dat mijn lessen heel goed aansluiten bij de beleveniswereld en wensen van mijn leeftijdsgenoten. Immers we hebben dezelfde ontwikkeling van de (pop)muziek meegemaakt.

Veel 50 plussers hebben ook de weg op het internet gevonden en zijn even handig als de jeugd met de laptop of het tablet. Velen onderhouden dagelijks contact met kinderen en/of kleinkinderen die ver weg of buiten Nederland wonen.

In het begin ben ik me vooral gaan bezig houden met klassieke muziek, en vooral ook nummers uitzoeken zoals Stairway to Heaven, Riders on a Storm, Nights in White Satin van The Moody Blues, Child in Time van Deep Purple, July Morning Uriah Heep, Yesterday van The Beatles , If van Bread en veel meer. Natuurlijk Streets of London van Ralph Mctell en Vincent van Don Mclean

Een van de eerste solostukjes die ik zelf arrangeerde was de titlesong van Belle et Sebastian0, een soap serie over een jongetje met gescheiden ouders. Deze song werd gezongen door een jongetje met en heel hoge stem. Dit nummer is nog steeds te beluisteren op youtube. De title is ” L’oiseau.

Daarna, in het jaar voordat ik naar het Conservatorium ging ben ik veel met Bossa Nova muziek bezig geweest, wie herinnert zich niet Fly me te the Moon of Girl of Ipanema van Astrud en Jao Gilberto en Stan Getz, deze versie van Diana Krall

In die tijd was er geen internet en was de bladmuziek vaak moeilijk of helemaal niet te krijgen van moderne boeken. De meeste nummers heb ik dan ook op het gehoor uitgezocht, met een cassetterecorder zodat ik veel kon spoelen, net zolang totdat het hele nummer op papier stond of in mijn hoofd zat. Veel werk maar ik heb daar zoveel van geleerd.

Daarna ben ik naar het Conservatorium gegaan en heb me gericht op de klassieke muziek voor de gitaar. Al dit werk van toen vormt natuurlijk een geweldige basis om lessen te gaan verzorgen aan mijn leeftijdsgenoten. Wetend dat de meesten echt alleen maar ter ontspanning spelen, gaan we ook de moeilijkheden een beetje omzeilen.

Waar niet nodig gaan we geen noten lezen, tenzij u dat verkiest natuurlijk. Ik werk veel met zogenaamde akkoord-diagrammen en TABS. De lessen zullen zowel gezellig als leerzaam zijn, afgestemd op uw wensen,

Om eens een keer gratis een les uit te proberen kunt u het onderstaand formulier invullen. U kunt ook rechtstreeks contact met mij opnemen via Skype, mijn skypenaam is < skypegitaarles.nl >

In de eerste gratis en vrijblijvende les neem ik ruim de tijd om met u kennis te maken en uit te leggen hoe alles werkt. Daarna gaan we met een les beginnen.

Contact pagina