Autisme

Bij  Skypegitaarles.nl kan je ook terecht, of misschien wel juist terecht als je een stoornis in  het autistisch spectrum hebt. Bij de online gitaarlessen hoef je de deur niet uit en kan je in de veiligheid van je eigen huis of kamer blijven.

Het enige wat je nodig hebt is een laptop of iPad en een internet verbinding. Wanneer het een keer niet gaat omdat je overprikkelt bent of dicht klapt, ga ik niet moeiliijk doen. We stoppen dan gewoon de les en gaan op een ander moment wanneer je je weer OK voelt verder.

Als muziek docent en studiebegeleider in het middelbaar onderwijs heb ik veel ervaring met leerlingen met een leerproblematiek  vanwege ASS (autisme), ADHD/ADD, dyslexie, faalangst of perfectionisme.  Mijn ervaring met deze kinderen gebruik ik natuurlijk ook bij mijn muzieklessen. Na en aantal lessen gaan we samen bespreken wat de beste methodiek voor je is en hoe we verder gaan.

Ik heb geen vaste methodiek, ik pas me aan aan de mogelijkheden en wensen van de leerling. Uiteraard is het voornaamste dat jij als leerling plezier hebt en houdt in  het bespelen van  je instrument. In mijn lespraktijk heb ik ook leerlingen met een vorm van autisme.

Zij waarderen juist mijn geduld en flexibiliteit wanneer het en keertje niet gaat. Overigens geldt dit voor al mijn leerlingen. Er bestaat eigenlijk geen standaard profiel leerling, gelukkig niet!

Iedere leerling heeft zijn eigen kwaliteiten, zijn eigen smaak en eigen persoonlijkheid. Dat maakt het geven van muziek en gitaarles zo boeiend.

Mijn missie:Met mijn gitaarlessen een tool aan te reiken waarmee mensen zich kunnen verbinden met elkaar.

En die tool is …. de taal van muziek!

Contact pagina